El nou Congrés celebra el primer acte públic a Perpinyà

La Catalunya Nord reivindica el seu paper al futur Congrés de Cultura Catalana 2025 en el primer acte previ, celebrat el dissabte 13 d'abril a Perpinyà.El pati de la seu d'Òmnium ha acollit un esdeveniment ple a vessar, amb convidats de primera i agents clau de la Catalunya del Nord, i amb ponències que han aportat propostes molt interessants.

La taula rodona, sota el títol de "Llengua i identitats" ha agrupat en un mateix debat personalitats de diversos àmbits, amb intervencions on els ponents han debatut sobre la llengua i la seva situació a la Catalunya del Nord. Hi han participat el president d'Òmnium Catalunya Nord, Guillem Dalmau; el director del nou Congrés de Cultura Catalana, Esteve Plantada; el periodista i historiador Lluís Dagués; la periodista i delegada de 3CAT a Perpinyà, Laura Bertran; l'advocada i política Annabelle Brunet, i la professora Rita Peix.

L'acte també ha comptat amb les intervencions, un cop obert el torn de paraula al públic assistent, del conseller a l'exili Lluís Puig, que va demanar que el Congrés del 2025 generi "els fonaments per a la nova història que està per escriure"; del director general de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Alfons Quera; o del president de la Fundació Catalunya Fons i membre del Comitè executiu i impulsor del nou Congrés, Ricard Gené.

L'acte ha estat tancat pel president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, Agustí Alcoberro, que ha reivindicat els objectius del Congrés i la celebració de trobades tan fructíferes i plurals com la celebrada a Perpinyà per "combatre tòpics i l'autocomplaença".

La taula rodona ha agrupat personalitats de diversos àmbits, amb intervencions on els ponents han debatut sobre la llengua i la seva situació a la Catalunya del Nord