Acció Cultural del País Valencià enforteix el lligam amb el nou Congrés de Cultura Catalana

La Fundació Congrés de Cultura Catalana (FCCC) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es comprometen a col·laborar plegats per fer possible el nou Congrés de Cultura Catalana, que iniciarà les activitats al llarg de 2025. El lligam entre les dues entitats és històric i de llarg recorregut, com demostra que ACPV forma part del patronat de la FCCC, en condició de “patrons nats”.

Pel que fa a la necessitat d’un nou Congrés, la complicitat entre ACPV i la FCCC és total: “creiem necessari l'impuls d'un nou moviment tan ampli, integrador, creatiu, il·lusionant i transcendent com ho va ser l’històric Congrés”. En aquest sentit, el nou Congrés, amb l'horitzó posat l'any 2025, pretén ser un esdeveniment “transversal, intergeneracional i de gran capil·laritat que abordi els reptes i debats que té la societat catalana, tant de present com, sobretot, de futur”.

Crear xarxa, compartir inquietuds i repensar el país

En aquest sentit, ACPV i la FCCC referemen el compromís pel país, per la cultura i per l'acció cívica, pilars fonamentals del nou Congrés, a través d'un acord que vol "crear xarxa, compartir inquietuds i opinions, amb l'objectiu de repensar quin país volem i de quina manera ho podrem dur a terme amb el nou Congrés de Cultura Catalana".

L’acord s’ha formalitzat amb la integració de José María Bullón, membre de la junta directiva d'ACPV, al Comitè executiu del nou Congrés, després d’una sessió on s’ha formalitzat l'acord amb Agustí Alcoberro, president de la FCCC, i on s’ha abordat la necessitat d’impulsar les activitats prèvies del Congrés al País Valencià. Bullón és llicenciat en Filologia Hispànica, membre de la Mesa de la Cultura Valenciana, de l'Assemblea del Circuit Cultural Valencià, i membre fundador (1992) i president de l'Associació de Gestors Culturals del País Valencià.